برطرف کردن متداول ترین علت های درد ناشی از دوچرخه سواری

برطرف کردن متداول ترین علت های درد ناشی از دوچرخه سواری

دوچرخه سواری از دسته ورزش های نشاط بخش و هوازی است که تاثیر بسزایی بر سلامت انسان ها خواهد داشت. البته ممکن است افراد در زمان استفاده از این وسیله نقلیه در برخی نواحی بدن خود، احساس درد داشته باشند.

اما در واقع دوچرخه سواری به خودی خود هیچ دردی نداشته و این احساس درد مربوط به مواردی نظیر تنظیم نادرست دوچرخه، سبک دوچرخه سواری و عدم تناسب دوچرخه می باشد.

از این رو در این مقاله دردهای ناشی از دوچرخه سواری را به خوبی شناسایی کرده و راهکارهای مفید برای برطرف کردن آن را شرح خواهیم داد.

احساس درد در ناحیه گردن

وجود درد در ناحیه گردن دوچرخه سوار، یکی از دردهای ناشی از دوچرخه سواری است که در ازای عدم تنظیم زین رخ می دهد. در حالت صحیح شانه های افراد باید زاویه ای 9 درجه ( یا کمی کم تر) بین بازوها و بالاتنه به وجود آورند تا در این راستا دستان به راحتی بر روی دوچرخه قرار بگیرند و سر بیشتر به سمت جلو کشیده شود.

اگر بدن دوچرخه سوار در زمان رکاب زدن به این حالت قرار نگرفت، باید ارتفاع زین را از طریق بالا یا پایین آوردن میله زین، تغییر داد. البته در بیشتر مواقع بهتر است زین پایین آورده شود تا در این راستا محدوده دوچرخه سوار در محدوده ای باریک تر به فرمان نزدیک تر شود.

زانو درد و دوچرخه سواری

یکی دیگر از دردهای ناشی از دوچرخه سواری، زانو درد است. این درد می تواند در جلو، پشت یا اطراف زانو احساس شود. البته این دردها در نواحی زانو، غالبا در اثر تنظیم نادرست دوچرخه به وجود می آید.

رایج ترین علت های زانو درد مربوط به شکل زین یا ارتفاع زین است.

معمولا احساس درد در جلوی زانو به دلیل پایین بودن بیش از حد زین بوده و احساس درد در پشت زانو هم مربوط به بالا بودن بیش از حد زین است. دردهای قسمت جانبی زانو هم نشان دهنده ارتفاع بیش از حد زین می باشد.

از دیگر علل درد زانو، جلو یا عقب بودن گیره کف  کفش است. زیرا عدم تنظیم درست این گیره ها بر مفصل زانو فشار وارد کرده و منجر به درد در آن ناحیه می گردد.

از این رو برای برداشتن فشار از روی زانو در هنگام رکاب زدن، نباید انگشتان رو به پایین باشند و هم چنین از عضلات ساق پای خود به عنوان تثبیت کننده استفاده کنید تا بیشترین نیرو از ماهیچه های سرینی بزرگ و همسترینگ گرفته شود.

دست درد در دوچرخه سواری

وارد کردن وزن بیش از حد بر روی دستان در زمان دوچرخه سواری یا خمیدگی زیاد یا کم مچ ها باعث می شود تا به مرور زمان دست دوچرخه سوار درد بگیرد.

یکی از شایع ترین علت های دست درد دوچرخه سواران، تراز نبودن زین می باشد. زیرا پایین بودن جلوی زین باعث می شود تا فشار زیادی به دستان دوچرخه سوار وارد گردد. در ضمن پایین بودن بیش از حد فرمان هم از دیگر عوامل دست درد خواهد بود.

در زمان دوچرخه سواری باید، زاویه مچ ها در زمان گرفتن فرمان را هم در نظر گرفت. به گونه ای که مچ دست نسبت به فرمان زاویه ای 10 الی 15 درجه داشته باشد و دست با گرفتن فرمان به قدری خم شود که چین خوردگی در پوست بالای مچ مشاهده نگردد.

کمردرد در دوچرخه سواری

مواردی نظیر بالا یا پایین بودن بیش از حد زین، عدم استحکام دوچرخه و  فاصله زیاد بین زین و فرمان منجر به ایجاد کمردرد در دوچرخه سوار می گردد.

اگر زین بیش از حد بالا باشد، لگن در موقعیت ثابتی قرار نگرفته و مدام به پهلو تکان می خورد. بنابراین برای جلوگیری از ضربه به کمر باید زین را در حد نیاز پایین آورد تا لگن در زمان رکاب زدن ثابت باشد.

و اما با پایین بودن بیش از حد زین، زانوی شما باید بالاتر از سطح باسن و در بالای حرکت پدال قرار گیرد تا به کمر فشار زیادی وارد نگردد.

هم چنین وضعیت بد بدن در زمان دوچرخه سواری از دیگر عواملی است که منجر به کمردرد می گردد. در حالت استاندارد بدن راکب باید حالتی صاف با انحنای معمولی کمر داشته باشد. چرا که با گرد بودن ستون فقرات، به کمر فشار زیادی وارد می گردد.

با توجه به موارد ذکر شده، برای قرار گرفتن افراد در وضعیت استاندارد بر روی دوچرخه، باید راکب لگن خود را به سمت جلو بچرخاند تا ستون فقرات در حالت عادی قرار گرفته یا در برخی مواقع برای بهبود این وضعیت، باید فرمان و زین را به یکدیگر نزدیک تر کرد.

درد پا در زمان دوچرخه سواری

در حقیقت مواردی نظیر عدم تناسب کفش و قرار گرفتن گیره کفش در وضعیت نامناسب باعث می شود تا افراد در زمان دوچرخه سواری در قسمت پای خود، احساس درد داشته باشند.

در ابتدا توصیه می شود تا دوچرخه سواران با احساس درد در ناحیه پا، گیره های کفش خود را بررسی نمایند. زیرا قرار گرفتن آن ها به سمت جلو، نشان می دهد که افراد با انگشتان خود رکاب می زنند و همین امر منجر به گرفتگی عضلات پا می گردد.

کفش های دوچرخه سواران باید کاملا اندازه و جمع باشند. زیرا تنگ بودن کفش منجر به بی حسی، خواب رفتگی و فشردگی پا می گردد.

علاوه بر موارد ذکر شده، بند کفش های دوچرخه سواری باید به گونه ای بسته شوند که روی پا تحت فشار قرار نگیرد و نسبتا جمع شوند.

اگر با رعایت تمامی این موارد، باز هم پا درد داشتید باید از کفی های طبی یا بالشتک های سفارشی استفاده نمایید.

پهلو درد در دوچرخه سواری

پهلو درد در زمان دوچرخه سواری در اثر بالا و پایین رفتن دیافراگم ایجاد می شود.

از این رو برای برطرف کردن این درد باید عضلات میانی و اندام های درونی را از طریق تمرینات بدنسازی تقویت نمود.

در زمان رکاب زدن، نباید زیاد به بدن فشار وارد کرد و با رکاب زدن های ریتمیک و نفس کشیدن های منظم می توان با این درد مقابله کرد.

دوچرخه سوار باید به اندازه کافی آب بنوشد. از این رو به افراد توصیه می شود، بعد از هر ۱۵ دقیقه دوچرخه سواری به اندازه ۰٫۱ لیتر تا ۰٫۲ لیتر آب مصرف کنند و حداقل تا دو ساعت قبل از دوچرخه سواری، وعده غذایی سنگین نخورید.

درد کشاله ران در دوچرخه سواری

از دیگر دردهای رایج در دوچرخه سواری احساس درد در کشاله ران می باشد که البته علت این درد شکل یا موقعیت نامناسب زین می باشد.

زین ایده آل باید مطابق با آرگونومیک بدن انسان باشد. به طوری  که افراد با نشستن بر روی آن احساس خوشایندی داشته باشند و بتواند وزن دوچرخه سوار را در زمان نشستن و رکاب زدن تحمل نماید.

حال اگر زین تمام شرایط ایده آل مطابق با آرگونومیک بدن دوچرخه سوار را داشت و وی هنوز در زمان دوچرخه سواری احساس درد کرد، باید موقعیت زین را تنظیم نماید.

در نتیجه زین باید صاف باشد. پایین یا بالا بودن جلوی زین می تواند با تغییر دادن وزن، مشکلاتی را به وجود آورد. چرا که با بالا بودن بیش از حد زین، بر ناحیه پرینه فشار وارد می شود. چرا که در این حالت برای دسترسی به فرمان دوچرخه، راکب باید لگن خود را به سمت جلو بکشد و وزنش را روی بافت های حساس قرار دهد.

سخن آخر

طبق مطالب ذکر شده، هر گونه احساس درد در دوچرخه سواری به عدم رکاب زدن صحیح و یا تنظیم نبودن دوچرخه بر می گردد چرا که لذت دوچرخه سواری را از بین برده و در دراز مدت می تواند سلامت دوچرخه سوار را هم به خطر بیندازد.

بنابراین توصیه می شود تا افراد در زمان دوچرخه سواری، دوچرخه خود را تنظیم نموده و به نحوه نشستن خود بر روی دوچرخه، حالات بدن در زمان رکاب زدن و غیره توجه ویژه داشته باشند و از مربیان متخصص در این حوزه کمک بگیرند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *